All black outfit aneb jak nosit černou, a přesto být vidět

All black outfit aneb jak nosit černou, a přesto být vidět

Snadno kombinovatelná

Přestože vám chceme dnes dát inspiraci na to, jak nosit černou od hlavy až k patě, nesmíme zapomenout zmínit, že černé kousky jsou nezbytnou součástí každého šatníku. Ať už se chystáte do divadla, na pracovní meeting či chcete jít na procházku, kdykoli sáhnete po černém kousku, neuděláte chybu. Výhodou totiž je, že ať máte černou sukni, černé kalhoty, černou mikinu či další kousky v černé, můžete je zkombinovat s různě barevnými či vzorovanými prvky. To samé platí i o černých botách. A je jedno, zda se jedná o sportovní tenisky nebo elegantní lodičky.

Lichotí postavě

O tom, že černá zeštíhluje, nemusíme vůbec polemizovat. Je to tak. Nicméně důležité je zvolit i správný střih. Některé ženy se domnívají, že rozevláté šaty jsou pro plnoštíhlé to pravé. Bohužel příliš volné prvky někdy naopak rozšiřují. Na druhou stranu není vhodné volit příliš obepnuté kousky. Ideální je samozřejmě dobře padnoucí oblečení, které lemuje postavu. A když se přece jen neobejdete bez oversized topu, doplňte je kontrastem v podobě úzkých černých džínů.

Nebojte se odvázat

Možná si říkáte, že černá je tmavou a nevýraznou barvou. O to více si s ní můžete pohrát. Sáhněte po výrazných doplňcích. Zkuste si na hlavu nasadit klobouk. A co zajímavé a třeba i trochu extravagantní střihy? Při ladění černého outfitu využijte i rozdílných materiálů. Skvěle vypadají například něžné šifonové maxišaty, přes které si přehodíte kožený křivák. Ideální mimo jiné je, když se prolnou matné a lesklé materiály, které dodají celkovému looku na zajímavosti. V případě podobných materiálů může totiž outfit někdy vypadat příliš monotónně. V takové chvíli přichází na řadu doplňky, které na první pohled zaujmou a dodají vám šmrnc. Rovněž si zkuste pohrát se styly. Chcete-li vypadat elegantně, je jasnou volbou černé sako či černé šaty. Naopak pro ležérnější outfit se hodí mikina, roztrhané džíny či kožená bundička - samozřejmě all black.

Autor: Kateřina Doul · Publikováno: 5.5.2017 · Přečteno: 1665x

Doporučujeme

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace.