Jak dosáhnout bílých zubů?

Jak dosáhnout bílých zubů?

Oslnivý úsměv a krásné bílé zuby by si přál každý z nás, ovšem zubní lékařská péče a profesionální bělení zubů je přece jen poněkud drahé, tak proč nevyzkoušet některý z osvědčených domácích triků? Dávejte si ovšem dobrý pozor, neboť některé způsoby vám sice zuby vybělí, mohou je zároveň ale poškodit. Proto pečlivě vybírejte, co na své zuby použijete. Většina pomocníků, kteří nám pomáhají mít bělejší zuby, máme běžně doma, a proto vás možná překvapí, co všechno je na zuby účinné.

Základem je strava

Většina z nás dobře ví, že barvě zubů neprospívá červené víno či káva. Možná ale nevíte, že žloutnutí zubů mohou způsobovat i další potraviny. Mezi takové patří například borůvky, kečup, čokoláda nebo černý čaj. Dalším nepřítelem bílého chrupu jsou samozřejmě cigarety a dokonce některá antibiotika. Na druhou stranu existuje i řada surovin, které přirozeně čistí zuby a likvidují bakterie způsobující jejich žloutnutí. Takové potraviny jsou především jablka, okurky, hrušky, celer či kedlubna.

Účinná pomoc z přírody

Některé triky vás možná budou šokovat, ale například potírání zubů vnitřní stranou banánové slupky, pomerančovou kůrou či rozkrojenou jahodou je účinný způsob, jak získat bělejší chrup. Mezi další bělící triky patří i žvýkání čerstvých špenátových listů, čerstvé máty či bazalky. Velmi zdravou variantou bělení zubů je čištění kokosovým olejem. Nevšedním, ale údajně účinným způsobem, jak dosáhnout bílých zubů, je přejíždět po zubech připáleným toastem. A protože i kurkuma pomáhá s bělením zubů, nasypte si na kartáček trochu kurkumy a vyčistěte si s ní zuby, poté pusu důkladně vypláchněte.

Další metody bělení zubů

Co se týče účinných ale velmi nešetrných metod, které naruší sklovinu a zuby jsou pak méně odolné vůči kazům či nalomení, jedná se především o vyplachování úst octem, čištění zubů jedlou sodou, kypřícím práškem či solí.

V drogerii samozřejmě můžete nakoupit nespočet bělících past a přípravků, za které dáte nemalé peníze, ale ne každý vám k zářivému úsměvu skutečně pomůže. Pokud používáte bělící pasty, nechte je na zubech chvíli působit a teprve poté je opláchněte. V neposlední řadě nezapomeňte na pravidelné čištění zubů pomocí kartáčku a zubních nití a vyplachování ústní vodou.

Autor: Kateřina Doul · Publikováno: 20.12.2016 · Přečteno: 1315x

Doporučujeme

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace.