Jak mlsat bez výčitek?

Jak mlsat bez výčitek?

Snažíte se zhubnout, ale neustále vás přepadá chuť na něco sladkého a vy s ní nedokážete bojovat? Zkusili jste se však zamyslet nad chutnými alternativami, díky kterým nepřiberete? Pokud ne, přinášíme vám pár tipů, jak mlsat bez výčitek.

První pomoc

Pokud nemáte čas na zkoušení receptů, můžete si koupit raw tyčinky, které jsou nedoslazované, ale přesto vám pomohou zahnat chuť na sladké. A pokud už nemůžete vydržet bez čokolády, dejte si takovou, která má co nejvyšší obsah kakaa. Kakao je navíc výborným zdrojem vitamínů a minerálů. Chuť na sladké zažene i jablko, které vám zároveň dodá velké množství vitamínů a vlákniny. Proto si jej bez výčitek můžete dopřát k dopolední nebo odpolední svačině. A protože podle vědců brání ukládání tuků a zároveň snižuje chuť k jídlu lékořice, bez obav si dejte lékořicové bonbóny.

Při redukční dietě nemusíte zapomínat ani na ořechy v přirozeném stavu, kdy jsou nesolené a nepražené. Na mlsání vám postačí menší hrst ořechů, která vaší postavě rozhodně neublíží.

Zdravé mlsání

Chuť na sladké vám pomohou zahnat například vynikající proteinové palačinky, na které potřebujete jednu odměrku proteinu, vejce, vodu a popřípadě nějaké ovoce. Proteinové palačinky můžete jíst i k večeři. Za předpokladu, že vynecháte ovoce, neobsahují totiž žádné sacharidy.

Rychlou variantou zdravé svačiny může být například smoothie. Vyzkoušejte kombinaci bílého jogurtu, banánů, malin a mléka. Vše dejte do mixéru a všechno promixujte.

Výbornou variantou zdravého mlsání jsou také cookies s meruňkami a kokosem. Na cookies potřebujete meruňky, vajíčko, strouhaný kokos, rýžové vločky, kokosové mléko a vodu. Rýžové vločky nejprve na půl hodiny namočte do kokosového mléka a vody. Poté přidejte ostatní ingredience. Pečte na 175 °C asi půl hodiny. Cookies můžete jíst před i po cvičení, a to na doplnění zdravé energie i uspokojení chuťových pohárků. Cookies rovněž můžete přidat do bílého jogurtu nebo tvarohu. Snadno si tak můžete připravit zdravou sladkou snídani.

Autor: Kateřina Doul · Publikováno: 23.1.2017 · Přečteno: 1098x

Doporučujeme

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace.