Oživte šatník i kosmetickou taštičku barvou roku 2017

Oživte šatník i kosmetickou taštičku barvou roku 2017

Nový rok s sebou přináší nejen řadu předsevzetí, nových odhodlání, nekonečné množství slev, ale také novou barvu roku. Její vyhlášení má od roku 2000 na starosti Pantone Color Institute v New Yorku, kde se dvakrát do roka schází tajná porota. Ta po dvou dnech debat rozhodne o tom, který odstín si zaslouží být stěžejní pro daný rok. Po loňských něžných pastelových barvách světle růžové Rose Quartz a blankytně modré Serenity se stal barvou roku 2017 svěží odstín zelené - Greenery.

Symbol nových začátků

Možná si říkáte, k čemu barva roku, když módní jsou téměř všechny barvy a jejich odstíny. Pravdou však je, že vyhlášení barvy roku je vždy velkolepě očekáváno, a to zejména z řad módních návrhářů, vizážistů nebo bytových designérů. Barva roku se totiž zaručeně promítne v mnoha odvětvích. Letošní rok se proto těšte na to, že v módě i kosmetice bude vládnout svěží zelená, která má evokovat nové začátky. Svítivá Greenery, která má lehce žlutý podtón, je symbolem blížícího se jara, přírody i zdravého životního stylu.

Jak Greenery kombinovat?

Greenery lze připodobnit odstínu jarní trávy. Výhodou tohoto odstínu je jeho neutralita, díky čemuž lze velice dobře kombinovat. Skvěle si rozumní nejen s pastelovými tóny, ale tabu pro něj nejsou ani metalické či syté odstíny.

Na druhou stranu je třeba zdůraznit, že není dobré mít za každou cenu na sobě jen Greenery. Žádný outfit nebude vypadat dokonale, když bude monotónně od hlavy až k patě laděn výhradně jen do zelené. Zkuste si proto pohrát s jednotlivými kousky. Monotónní černou se nebojte rozbít svěžími očními stíny nebo lakem na nehty v odstínu Greenery. Pokud se rozhodnete sáhnout po svěžím Greenery kabátku, další prvky outfitu volte v decentnějších tónech. Jestliže rádi sázíte na jistotu, kombinace Greenery s bílou, černou nebo jasně červenou je jasnou trefou do černého.

A protože Greenery má mít údajně příznivý vliv i na naši psychika, jak lépe začít den, než obléci se do pozitivně laděného outfitu?

Oficiální video Pantone: https://www.youtube.com/watch?v=8zC75u81VKg

Foto inspirace pro vás

Autor: Kateřina Doul · Publikováno: 9.2.2017 · Přečteno: 1095x

Doporučujeme

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace.