Proměňte se v Pařížanku aneb co znamená mít  francouzský styl?

Proměňte se v Pařížanku aneb co znamená mít francouzský styl?

Chanel, Louis Vuitton, Dior, Christian Louboutin či Chloé - to je jen hrstka zvučných luxusních francouzských značek. Není tak divu, že je Francie a především Paříž považována za jedno z největších center módy. Co byste řekly, milé dámy, že bychom se na chvíli vydaly na cestu do módní Paříže a nechaly se inspirovat prvky, které dodají našemu šatníku pravý francouzský šarm a styl?

Základ šatníku

Líbí se vám barety, trenčkoty či rudá rtěnka, které jsou charakteristickými prvky francouzské módy? Věděly jste však, že trenčkot, bez kterého se neobejde žádná Pařížanka, má svůj původ v armádě? Trenčkot neboli svrchní plášť byl původně koncem 19. století vytvořen pro armádní důstojníky, kteří bojovali v Krymské válce. Zajímavostí je, že vzor trenčkotu si v roce 1901 nechal patentovat Thomas Burberry, zakladatel britského módního domu, který jej rovněž dodával důstojníkům britské armády.

Nikdo tehdy pravděpodobně nečekal, že trenčkot bude jednou alfou a omegou každé stylové Pařížanky… a nejen té. Výhodou trenčkotu je jeho univerzálnost, neboť jej můžete bez problému obléci k elegantním podpatkům i sportovním teniskám. Navíc jej můžete nosit jak za chladných letních nocí, tak i v deštivém podzimu. Trenčkotu zkrátka nevadí žádné počasí.

Správně zvolené odstíny

Souhlasíte s tvrzením, že v jednoduchosti je krása? Tímto mottem se řídí nejedna Pařížanka. I proto v jejich skříních najdete základní kousky v odstínech nude, bílé, hnědé, tmavě modré, šedé či černé. A protože Francouzky mají styl, dobře ví, že dokonalý outfit vznikne teprve v kombinaci s těmi správnými doplňky. Nebojte se proto výrazných barev či vzorů na kabelkách, botách, šálách, kloboucích či dalších doplňcích.

Vsaďte na pánský styl

Pro pařížský styl žen je rovněž typické kombinovat prvky pánského šatníku. Nebojí se dokonce obléci pánský klobouk či k černým kalhotám zvolí volnou pánskou bílou košili. Výsledkem je tak neotřelý a žensky vyhlížející look, který zaujme na první pohled.

Ani krok bez rudé rtěnky

Chystáte-li se večer ven a nemáte příliš času na make-up či úpravu vlasů, jemně si vlasy rozcuchejte a vytvořte tak na první pohled nedbalý vzhled. Vše doplňte rudou rtěnkou, která nesmí chybět v žádné kabelce Pařížanky. A nemusíme snad už ani zmiňovat, že pro společenské události je nezbytné mít v šatní skříni nejméně jedny malé černé, bez kterých byste mezi pařížskou smetánkou rozhodně neuspěly.

Autor: Kateřina Doul · Publikováno: 30.1.2017 · Přečteno: 1690x

Doporučujeme

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace.