Arganový olej Saloos: Hydratace pro pleť, vlasy i nehty

Arganový olej Saloos: Hydratace pro pleť, vlasy i nehty

V dnešním článku se zaměříme na arganový olej, který vyrábí značka Saloos. Jedná se o produkt v bio kvalitě, který je možné použít na celé tělo. Jaké jsou ale jeho další výhody či nevýhody?

Saloos je česká rodinná firma působící na trhu již více než 20 let. Jejich produkty dnes patří k nejoblíbenějším a nejpoužívanějším přípravkům aromaterapeutické kosmetiky. Kromě arganového oleje v nabídce nechybí ani produkty péče o tělo, o pleť, další rostlinné oleje, přípravky na masáže a aromaterapii či oblíbené produkty péče o matku a dítě.

Kvalita na prvním místě

Obrovskou výhodou je, že všechny produkty Saloos mají přírodní původ a jsou lisované za studena, díky čemuž se v nich zachovává nejvyšší obsah přírodních látek. Produkty firmy Saloos mají certifikaci KEZ neboli Kontroly ekologického zemědělství a splňují standardy pro označení CPK BIO, neboť obsahují čistě přírodní suroviny a biosuroviny z ekologického zemědělství a volného sběru.

Co je arganový olej?

Přírodní složení je pozitivem i u Saloos bio arganového oleje, který je známý svými antioxidačními účinky. Olej se vyrábí z jader plodu argánie, která roste pouze v Maroku. Tento vzácný olej obsahuje velké množství vitamínu E, chránícího pokožku před volnými radikály. Dále obsahuje vitamín A, omega-6 a omega-9 mastné kyseliny.

Účinky arganového oleje

Olej je vhodný na jemnou, vysušenou či problematickou pokožku. Pomáhá avšak hydratovat a vyživovat všechny typy pleti. A protože je velice šetrný a nevyvolá nežádoucí účinky, může se používat i na jemné oční okolí. Rovněž pomáhá zpomalovat projevy předčasného stárnutí a tvorbu vrásek. Arganový olej zvláčňuje pleť, zjemňuje, dodává ji pružnost, preventivně působí proti tvorbě strií a ošetřuje pokožku po holení. Přestože arganový olej viditelně hydratuje, na rozdíl od jiných rostlinných olejů nebo některých hydratačních krémů nemusíte se obávat, že by se pleť jakkoli mastila.

Jak arganový olej používat?

Arganový olej vmasírujte do pokožky, vlasů nebo na nehty a nechte jej vstřebat.  Vzhledem ale k jeho hutnější konzistenci a výživovým hodnotám je ideální k použití na pleť až večer. Kromě toho jej můžete přidat i do koupele, která vaši pokožku dokonale zvláční. Při použití arganového oleje na vlasy získají vaše hříva lesk a sílu. Saloos arganový olej lze používat i vnitřně.

Autor: Kateřina Doul · Publikováno: 2.3.2018 · Přečteno: 5862x

Doporučujeme

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace.