Odhalte tajemství medové masáže

Odhalte tajemství medové masáže

Medová masáž zní sladce, odpočinkově a relaxačně. Její účinky na organismus a de facto na pokožku celého tělo jsou ovšem mnohem významnější. Medová masáž je totiž zároveň jednou z účinných detoxikačních kúr. A co dalšího bychom měli vědět o medové masáži?

Vzhledem k tomu, že je dnešní doba velmi hektická, neustále jsme pod tlakem a žijeme ve stresovém prostředí, kde do sebe neustále vstřebáváme škodliviny všeho druhu, ať už se jedná o jídlo, nápoje nebo ovzduší. Naše tělo se tak plní škodlivými látkami a toxiny, které jej zanáší a které mu rozhodně neprospívají. I proto je čas od času dobré pročistit organismus neboli jej detoxikovat. Jednou z oblíbených forem je právě medová detoxikační masáž.

Co je medová masáž?

Historie medové masáže sahá hluboko do historie. O jejích skvělých účincích prý dokonce věděla i sama Kleopatra. Není žádným tajemstvím, že med má na naše tělo příznivé účinky, ať už jde o vnitřní nebo vnější užívání. Ne nadarmo je med součástí i mnoha kosmetických produktů. Aby se ovšem látky z medu do organismu dobře vstřebávaly, nanese zpravidla masér či masérka před samotnou medovou kúrou na tělo zahřátý olejíček. To, jak je vaše tělo zanesené škodlivinami se pozná i podle toho, jak moc med mění barvu a strukturu. V případě velké očisty se med může klidně podobat použité žvýkačce.

Kde se provádí?

Medová detoxikační masáž se zpravidla provádí v oblasti zad. Zaujímají nejen velkou plochu těla, ale jsou spojnicí ke všem důležitým orgánům v těle, a proto je detoxikace v této oblasti zásadní. Rovněž je ovšem možné dopřát si masáž nohou a rukou a ulevit jim tak od případné bolesti a zátěže. Medovou masáž by si ovšem měli odpustit těhotné ženy, a to právě díky vylučování velkého množství toxinů. Stejně tak není vhodná pro osoby alergické na med, nebo osoby, které prodělaly infarkt, či mrtvici.

Účinky medové masáže

Medová masáž je v první řadě detoxikační. Díky vyplavení škodlivin pryč z těla avšak zároveň dochází k podpoření a nastartování činnosti metabolismu, která je důležitá pro nejrůznější procesy v těle. Medová masáž je kromě jiného vhodná i při problémech s celulitidou nebo při hubnutí, neboť podporuje rychlejší spalování kalorií. Tato sladká masáž navíc posiluje přirozenou obranyschopnost organismu. Medovou masáží dochází v neposlední řadě k intenzivnějšímu prokrvení pokožky a obecně se zlepšuje krevní oběh. Po medové masáži je mysl i tělo klidnější.

Autor: Kateřina Doul · Publikováno: 20.2.2018 · Přečteno: 5531x

Doporučujeme

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace.