Rozmazlujte své nohy i v zimě

Rozmazlujte své nohy i v zimě

S příchodem zimy nastává jako každý rok chladné, deštivé až mrazivé počasí. Proto je nutné tomu přizpůsobit nejen oblečení, ale také péči o pleť, vlasy, ruce a samozřejmě také často opomíjené nohy. Patříte k ženám, které v momentě, kdy uklidí žabky do botníku, přestávají s jakoukoli péčí o nohy? I když se na první pohled může zdát, že nohy žádnou speciální péči v zimě nepotřebují, opak je pravdou.

O nohy musíme pečovat v každém ročním období a v zimě nevyjímaje. Dokonce by se dalo říci, že nohy v zimě obecně nejvíce trpí. A jak o ně pečovat? Základem je kvalitní obuv a ponožky, aby nohy byly vždy v teple a suchu. Pozor ale i na nadměrné teplo a neustále zpocené nohy, to jim také neprospívá. Dalším problémem, který nohy v zimě potkává, bývají vysušené nohy. Proto jim pravidelně dopřávejte horkou koupel a poté hydratační zábaly, které jim dodají potřebnou vlhkost a zvláční je.

Domácí lázeň pro nohy

Do koupele čas od času přidejte změkčovadlo na paty, či pár kapek citrónu, který také pomáhá změkčovat ztvrdlou kůži na patách. Odstraňte suchou, odumřelou a zrohovatělou kůži, ve které by se mohlo dařit plísňovým onemocněním. Po horké lázni dopřejte svým chodidlům hydratační zábal. Můžete si jej připravit například ze salátových okurek, citrónové šťávy a olivového oleje - jednoduše vše rozmixujte. Takto připravenou masku na chodidla dejte do sáčků, do kterých následně vložte svá chodidla. Zábal nechte působit alespoň 10 až 15 minut a poté nohy opláchněte.

Celodenní hýčkání

Ačkoli to ne vždy jde, několikrát denně je dobré na nohy nanést hydratační krém, aby pokožka nebyla vysušená a měla dostatek hydratace. Rovněž si můžete dopřát péči v podobě vyživujícího oleje, který chodidla příjemně zvláční a dodá jim potřebné živiny. Výborný je například kokosový olej, který navíc krásně voní. Samozřejmě se také můžete nechat rozmazlovat u své oblíbené pedikérky, která se o vaše nohy profesionálně postará. I když na péči o nohy není nic složitého a náročného, důležitá je pravidelnost, na kterou se často zapomíná. Co takhle předsevzetí, že od této chvíle budete hýčkat nejen sebe, ale i své nohy? Protože věřte tomu, že pravidelná péče o nohy vám zcela jistě pomůže! 

Autor: Kateřina Doul · Publikováno: 23.1.2018 · Přečteno: 2624x

Doporučujeme

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace.