Fashion inspiration from Peru

Fashion inspiration from Peru

V posledních dnech funguju opravdu šíleně hekticky a většinou na sebe hodím "něco, co najdu" a zase hned běžím ven, něco zařizovat. Ale momenty relativního volna mi zajišťují větší čas na barevné kombinace a přemýšlení :). Ba ne, kecám, v tomhle jsem šla na procházku na Petřín :)))

A juchééé, jdeme na outfit. Dnes plný barev a veselosti. Koneckonců proč ne, takhle v pátek :) 

Boty Inkkas už určitě znáte. Jsou to boty s názorem a s rodokmenem řekněme. Tradiční peruánské látky (teď jsem chytrá, protože jsme byly na prezentaci nové kávy od Nespressa a vše se neslo v duchu Peru), jsou zpracovány tak, že máte na nožkách naprosto super krásu. Hlavně etno, tribal a vůbec tyhle hippie věcičky s nádechem 70.let parádně frčí. Aspoň teda ve světě a já osobně z toho mám radost. Celý trend sedumdesátek je super. Zvony, kytky, hacafraky, platformy, třásně...ouuu jéééé :) no a protože já na ty barvičky prostě jsem, tak pro ty co neznají z jiných outfitů, tyhle Inkkas tenisky najdete TADY. Ke každému páru dostanete také náramek ručně upletený, který má symbolizovat, že za koupi vašeho páru Inkkas, bude vysazen jeden strom. Což upřímně řečeno pro plíce naší země je jen a jen skvělá zpráva. :))) Takže LOVE FASHION IDEA a palec nahoru. 

Jak jste v minulosti určitě už taky zaregistrovali, tak tahle sukně je moje láska. a kdo to ví, odpoví, odpoví mi na otázku... (znáte tu písničku?) :))) odkud je ta suknička? No jasně, obchůdek malý anenápadný, v karlíně schovaný. No Rush. Tahle úžasná sukénka je z dílny polské návrhářky, jejíž další nádherné kousky najdete právě v obchůdku No Rush.

Nedávno jsem se bavila s holkama návrhářkama právě o týhle sukni. Ono totiž cena za autorský potisk, jeho výroba a kvalitní zpracování, nemůže být "za pár korun". Tolik práce a dřiny se skrývá za pravým řemeslem návrhařiny, že svět potřebuje osvětu, aby pochopil, že chudák dělník sedřený z kůže v zemi třetího světa a pracující pro nadnárodní korporaci, nemůže být bohužel srovnáván s návrhářem, který si s vlastní prací hraje. Piplá se s daným kousem, testuje zda vyrobit více. Testuje materiály, potisk, kterému předchází grafika. Vím, že to popisuju asi možná zbytečně, ale jako kreativec chci prostě jasně sdělit světu, že kreativní a šikovní lidé, kteří zvládají své řemeslo je dnes jako šafránu a jsou ze strany nadnárodních společností dost v nevýhodě, díky cenové politice.

Sama vím o čem mluvím a je to boj, opravdu boj...ale každý zákazník, který je schopen ocenit práci návrháře si tak kupuje i část příběhu a část jeho :) 

Taaaaak. Vykecala jsem se možná do sytosti dneska :)

Takže vám přeji nádherný pátek a ještě krásnější víkend.

Díky za fotky Mickey Grab 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor: love-fashion.cz · Publikováno: 19.5.2015 · Přečteno: 1525x

Doporučujeme

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace.