Jak a proč aplikovat pleťové sérum

Jak a proč aplikovat pleťové sérum

Denní a noční krémy, pleťové masky, micelární vody nebo čistící pleťové vody patří ke kosmetickým přípravkům, které má snad každá žena ve své koupelně. Podstatně méně ženám se však mezi produkty péče o pleť vyskytuje pleťové sérum. Pokud patříte i vy k ženám, které si myslí, že používání pleťového séra je tak trochu zbytečnou záležitostí a jedná se o vyhozené peníze, pokusíme vám přiblížit, jaké účinky má pleťové sérum a jaké jsou výhody jeho pravidelné aplikace. Možná si nakonec samy zajdete pleťové sérum koupit.

Používání pleťového séra

Ptáte se, v čem je pleťové sérum výjimečné? Jde především o obsah aktivních látek. V krémech jich je pouze 15%, kdežto v pleťovém séru je to zpravidla až 70%. Pleťové sérum má na na rozdíl od krémů hustou tekutou konzistenci. Vzhledem k velké koncentraci látek a jednoduchému nanášení vždy jej stačí nanést pouze pár kapek. Díky pravidelné aplikaci pleťového séra bude pokožka svěží, rozzářená, pružná a jemná na dotek.

Pleťové sérum nanášejte po důkladném vyčištění pleti. Vždy ale ještě před nanesením denního či nočního krému. A které sérum zvolit? Existuje samozřejmě více druhů. Vybírejte jej nejen podle typu vaší pleti, ale i účelu, ke kterému chcete sérum použít.

Není sérum jako sérum

Trpíte-li na mastnou pleť, volte séra určená pro tento typ pleti. Sérum pro mastnou pleť zpravidla obsahuje výtažky z máty či levandule, které vám s mastnou pletí pomohou. Naopak na suchou pleť použijte hydratační pleťová séra. Co si budeme povídat, hydratace většinou není nikdy dost. Přestože používáte hydratační krémy, nebojte se zařadit i hydratační séra.

Dalším problémem, který ženy od určitého věku řeší, jsou vrásky, povadlá pleť a nevyhnutelné známky stárnutí. I s tímto estetickým problémem vám mohou výrazně pomoci pleťová séra. Kyselina hyaluronová, vitamíny, minerální látky a další důležité látky jsou ve vysoké koncentraci obsaženy zejména v anti-age pleťových sérech či v sérech určených na oční okolí. Anti-age či liftingový séra zlepšují pružnost kůže, vyhlazují vrásky a redukují známky stárnutí. Dále rovněž obsahují antioxidační látky, které chrání organismus před volnými radikály. Séra na oční okolí kromě redukce vrásek pomáhají i s kruhy pod očima, a proto je zpravidla vyhledává nejedna žena.

Autor: Kateřina Doul · Publikováno: 6.6.2017 · Přečteno: 1129x

Doporučujeme

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace.