Rozhovor s majitelem Old Town Barbershopu v Ostravě

Rozhovor s majitelem Old Town Barbershopu v Ostravě

Mohl bys říct pár slov o sobě a jak ses dostal k povolání barbera?

Tak tedy, jmenuji se Víťa a k prácí holiče jsem se dostal díky mamce, která má své vlastní kadeřnictví. Když jsem se na základní škole rozhodoval, co budu studovat, kadeřničina byla jasnou volbou.

Vystudoval jsem školu a poté jsem začal pracovat chvíli u mamky. Mamka má malé kadeřnictví na vesnici, tudíž zanedlouho mě začalo lákat město. Utekl jsem do většího Třince, kde jsem vydržel rok. V přůběhu toho roku jsem zjistil, že dámské střihy a barvení mě nikdy bavit nebude a tak jsem hledal způsob, kde se uchytit, co se týče pánského stříhání. Začal jsem usilovat o místo v prvním pánském holičství u nás a na Slovensku - v pražském Thomas's Barbershop. Celkem jsem tam strávil rok a půl, během kterého jsem se mnohé naučil.

Čím myslíš, že je způsoben aktuální boom barbershopů u nás?

Chlapi se o sebe začínaji více starat, ale ne tím zde již profláklým metrosexuálním způsobem,ale tak, že chtějí mít svůj, i když třeba klasický, sestřih udělaný precizně a pěkně čistě. To samé platí u vousů. To vám jinde než v barbershopu pravděpodobně neudělají.

Co bylo tím hlavním podnětem pro otevření vlastního barbershopu?

Chtěl jsem to mít vše pod svým vedením, více se k lidem přiblížit a vyjádřit se svými službami.

Co tě na tvé práci baví?

Baví mě kreativnost pánských střihů a vousů; baví mě naslouchat zákazníkům, jaké mají představy; baví mě poznávat nové lidi, kteří se příjdou k nám ostříhat; ale nejvíce mě baví spokojený výraz zakazníka při odchodu :)

Co tě na tvé práci nebaví?

Nic mě nenapadá . A možná jo, úřady :D

Na čem by čeští muži měli nejvíc zapracovat? S čím mají největší problém, co se týče vzhledu?

Ono v podstatě si každý většinou najde svůj styl jak v oblékání, tak ve vlasech a vousech. Jen je složitější, že si neumí vlasy sami doma upravit. Správnou péči o vlasy a vousy jim ale většinou u nás ukážeme.

Co všechno by podle tebe měla obsahovat kosmetická výbavička každého může, aby o sebe mohl řádně pečovat?

Tak určitě nějaky kvalitní produkt do vlasů, což většinou na úpravu stačí. Pokud má zakazník plnovous, neobejde se bez kvalitního balzámu, olejíčku a hřebínku :)

Je možné charakterizovat typ lidí, který je tvým pravidelným zíkazníkem? Je tvá cílová skupina něčím specifická?

Myslím si, že skupinu lidí, kteří chodí do barbershopů nejde ničím přímo specifikovat. Jak jsem řekl výše, chlapi již obecně vyžadují precizní práci, tudíž je má cílová skupina hodně široká.

Autor: Tým Najdisalon.cz · Publikováno: 1.8.2016 · Přečteno: 2501x

Doporučujeme

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace.