Shopping - zábava, nutnost či závislost?

Shopping - zábava, nutnost či závislost?

Také se vám poslední dobou zdá, že česká slovní zásoba se rozrůstá o nejrůznější pojmy? Jedním z nich je i slovíčko “shopping”. Už jste také z úst vašich známých zaslechli jdu “poshoppovat” či “kdy vyrazíme na shopping”. Zkrátka obyčejné nakupování se změnilo na něco víc…

Nutné zlo

Říkáte si, že v lednici je pusto prázdno, a proto je nejvyšší čas vyrazit na nákupy? Tento druh nákupů je však poměrně neoblíbený. Sama bych jej v 99 % označila za nutnost, neboť jíst se přece musí, co vy na to? To samé by se dalo říci i spoustě dalších věcí, které zaobírají nákup všeho, co je potřebné, ale nenacházíme v tom nic víc. Jedná se například o běžnou drogerii, domácí potřeby či jídlo pro domácí mazlíčky.

Když se nakupování stane posedlostí

Naopak, když se řekne obchodní centrum, mnohým ženám se rozzáří oči a vykouzlí úsměv od ucha k uchu. A proč tomu tak vlastně je? Některé ženy zkrátka propadly trendům a mají nutkavý pocit mít neustále něco nového ve skříni. Častá návštěva obchodů však s sebou přináší nejen lehčí peněženku či plačící kreditní kartu, ale taktéž řadu nových kousků oblečení, ze kterých některé dámy dokonce ani nesundají cedulku a pouze je zaparkují do šatny. V této chvíli si dovolím konstatovat, že se jedná snad už o hraničící závislost. Ale jak zkrátka odolat tomu vnitřnímu hlásku, který nás někdy láká slovy “pojď si vyzkoušet tyto úžasné botičky”, nebo “tuto kabelku s 50% slevou rozhodně musíš mít”?

Zábava jménem shopping

Když bych to měla zhodnotit podle sebe, nacházím se někde mezi nutností a zábavou. Někdy je pro mě nakupování pouhá nutnost, kdy se snažím pořídit to, co aktuálně potřebuji. V takové chvíli však narážím na problém, že to, po čem konkrétně toužím, samozřejmě není nikde k dostání. A co vy, máte to tak také?

Nejlepší nakupování zpravidla zažívám tehdy, když shopping, ať také použiji toto oblíbené slovíčko, vůbec neplánuji a ani nevyhledávám. V takový moment se přede mnou objevují výlohy plné senzačních modelů, nadčasové kousky za úžasné ceny a navíc všechno v mé velikosti! Pravděpodobně vás, milé dámy, nepřekvapí, že se takový nakupovací den promění v zábavu a potěšení, které končí tím, že se s vyčerpáním doplazím domů, kde z mnoha a mnoha tašek vytahuji moje skvělé úlovky.

Ve dvou se to lépe táhne

A protože my ženy máme čas od času problém se rozhodnout, je ideální, když na nákupy vyrážíme s kamarádkou, známou či kýmkoliv, kdo si s čistým svědomím a kritickým pohledem rád zahraje na módní policii. Někdy nás ten druhý dokonce od koupě řady věcí odradí a my si tak domů přineseme skutečně jen to, co bylo ze všech kousků zkrátka TOP.

A jak to máte vy? Rády nakupujete samy, nebo preferujete společnost někoho dalšího? Sama to mám tak trochu na půl. Mám ráda, když se můžu dle libosti a nálady procházet v klidu po obchodě a na nikoho nemusím brát ohledy. Člověk tak může v jednom obchůdku strávit klidně i hodinu a druhý proletět rychlostí blesku. Naopak v případě, že mám den, kdy bych si ráda vyzkoušela X věcí, takový pomocník, který mi bude do kabinky nosit různé velikostí, se zkrátka šikne.

Autor: Kateřina Doul · Publikováno: 27.6.2016 · Přečteno: 1102x

Doporučujeme

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace.