Víte jak správně pečovat o své nehty?

Víte jak správně pečovat o své nehty?

Upravené ruce a udržované nehty jsou téměř povinností každé ženy. Navíc pokud denně přicházíte ve své práci do kontaktu s lidmi, měla by pro vás být pravidelná péče o vaše ruce i nehty samozřejmostí. Ačkoli správná péče není nijak složitá, stále mnoho žen odbývá právě péči o své nehty. Výsledkem jsou zesláblé, lámající se či třepící se nehty. Zajímá vás, co je nutné pro krásné nehty udělat?

Základem je správná výbava

Nejprve se vybavte kvalitní náčiním – nůžky, kleštičky z nerezové oceli, pilník, a to nejlépe papírový, po kterém se nehty netřepí, a v neposlední řadě i dřívko na kůžičku.

Kde začít?

Nehty v prvním kroku odlakujte pomocí kvalitního odlakovače. Potom na změkčení kůžičky naložte ruce do lázně. Bohatě postačí 10 minut. Kůžička tak změkne a lehce ji pomocí dřívka zatlačíte směrem k lůžku. Nehty jsou po lázní měkké, a proto s nimi musíme pracovat velice opatrně. Jestliže chcete nehtům dodat správnou výživu, můžete nehty potírat rozříznutou cibulí nebo medem, který nechte působit přibližně 10 minut a poté nehty omyjte. Nehty pravidelně stříhejte do požadované délky, přičemž drobné nerovnosti je vhodné upravit pomocí pilníku.

Vypěstujte si krásné nehty

Můžete si také zakoupit různá séra či vyživující laky na nehty, které dodají nehtům vše, co potřebují. Než začnete lakovat nehty, použijte podkladový lak, vyhnete se pak zabarvení nehtů po odlakování. Poté naneste barevný lak, či francouzskou manikúru. Po zaschnutí můžete nanést ještě vrstvu krycího laku. Dnes si můžete vybrat různé druhy – některé nehtům dodávají matný vzhled, jiné vyšší lesk či dokonce diamantový odlesk. Především matné laky jsou v současné době velmi trendy.

V případě, že máte zesláblé nehty, nenechávejte si dělat nehty gelové, neboť nehet pod nimi ještě více zeslábne. Poté je budete muset pěstovat podstatně delší dobu.

Nezapomeňte na výživu

Samozřejmostí v péči o nehty je doplňování vitamínů a minerálů potřebných pro zdravé nehty. Jedná se především o železo, vápník, vitamíny skupiny B, dále vitamín A,C,D,E a H. Tyto vitamíny můžete získat jak ze stravy, tak i pomocí komplexních doplňků stravy. Když budete dodržovat alespoň tyto základní zásady, budete mít krásné a zdravé nehty.

Zbavte se zlozvyků

Jestliže máte nějaké zlozvyky, například kousání nehtů, tak se s tím snažte co nejdříve skoncovat, jinak vaše nehty nikdy nebudou působit zdravě a upraveně.

Autor: Kateřina Doul · Publikováno: 25.10.2016 · Přečteno: 1141x

Doporučujeme

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace.