Víte, jak správně pečovat o vlasy?

Víte, jak správně pečovat o vlasy?

Vlasy jsou symbolem ženskosti. Aby ale byly vaší skutečnou ozdobou, vyžadují správnou péči. Jestliže máte problémy s vypadáváním vlasů, vlasy bez lesku či roztřepenými konečky, nebojte se, nic není ztraceno. Vhodnou péčí můžete vašim vlasům opět vrátit zdravý vzhled i lesk.

Jak správně mýt vlasy?

Prvním důležitým krokem je správné mytí. A tím myslíme, jak způsob umývání, tak i druh šampónu. Před nanesením šampónu vlasy důkladně prokartáčujte. Odstraníte tím odumřelé buňky pokožky i případnou nečistotu. Poté si vlasy namočte teplou vodou a naneste malé množství šampónu. Nedávejte si na vlasy více šamponu, než je nutné.

Při mytí pokožku hlavy jemně masírujte. Podpoříte tím proudění krve a růst zdravých vlasů. Jestliže jste majitelkou dlouhých vlasů, nikdy je při koupání na sebe nevrstvěte, pak se zbytečně jen cuchají. Vlasy pomocí sprchy spláchněte a pokud je to nutné, naneste šampon znovu. Po šamponu přichází na řadu kondicionér. Minimálně jednou týdně nezapomeňte použít i výživnou masku.

Po spláchnutí šamponu vlasy jemně vysušte ručníkem, ale ne úplně do sucha. Vlasy osuškou nikdy netřete, ale nechte do ní vlhkost pouze přirozeně vsáknout. Co se týče šamponu, volte je vždy podle vašeho typu vlasů. Vlasy byste neměla česat úplně mokré. Pro česání je vhodné použít kartáč s kančími štětinami nebo takzvaný teazer, který vlasy neničí. Vlasy fénujte co možná nejkratší dobu. To samé platí v případě, že si vlasy natáčíte kulmou nebo je rovnáte žehličkou. Navíc je vhodné do vlasů aplikovat krém či sérum, které je ochrání před vysokou teplotou.

Dodejte vlasům živiny

Nejen náš organismus, ale i vlasy potřebují dodávat živiny, a to ať vnitřně v podobě doplňků stravy a vitamínů nebo vnější cestou pomocí masek a zábalů. Nemusíte si hned kupovat drahé masky, dají se celkem snadno vyrobit i v domácích podmínkách. Mezi suroviny, které se na masku nejčastěji používají, patří například vajíčko, kokosový či olivový olej, med, banán či avokádo. Opět záleží pouze na tom, jaký typ vlasů máte.

Profesionální péče

Pro krásné a zdravé vlasy je důležité i pravidelné zkracování. Mnoho z nás bojuje za každý milimetr a jsme nadšené, že naše vlasy konečně trochu povyrostly. Pamatujte ale na to, že pravidelné zkracování alespoň o jeden centimetr vašim vlasům jenom prospěje, neboť získají hustější a zdravější vzhled.

Pozor na gumičky

Vlasy poškozuje i celodenní škrcení gumičkou, proto nenoste každý den vlasy stažené. Pokud si jiný účes nedovedete představit, vyberte si takové gumičky, do kterých se vlasy nezacuchávají a které při sundávání nevytrhají vlasy. Vyzkoušejte například takové, které vypadají jako telefonní šňůra.

Autor: Kateřina Doul · Publikováno: 14.9.2016 · Přečteno: 1169x

Doporučujeme

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace.